Efterisolering – Hvor skal man isolere henne?

Der findes mange forskellige former for isolering. Man kan nærmest få isoleret og efterisoleret alt nu til dags, men det er der også en god grund til. Stort set alle slags isolering kan betale sig på den lange bane. Man sparer og energi og dermed penge, samtidig er det også godt miljøet.

Nogle af de mest brugte isoleringsformer i øjeblikket er facadeisolering, gulvisolering og hulmursisolering. Der er også andre måder man kan spare energi på end ved at efterisolere, eksempelvis ved udskiftning af vinduer til nye og mere energibesparende vinduer.

Der er nærmest et helt boom i isoleringsmarkedet for tiden. Selvfølgelig når vi nærmere os sommeren, er det ikke lige så populært som om efteråret og vinteren, men det er stadig et marked med en stor vækst. Folk er blevet meget bevidste om deres energi forbrug, og om hvordan de kan spare på det.brick-wall-texture-1445870-4-m

Det er der flere forskellige grunde til. En af årsagerne til det er at, man er blevet meget mere bevidst om miljøet og hvad man kan gøre for at mindske forureningen. En anden og endnu større årsag er de stigende afgifter, der er her i Danmark. Danmark er et af verdens dyreste lande hvad angår energi, udelukkende på grund af de høje afgifter. Danmark f.eks det dyreste land når det kommer til strøm, og igen udelukkende på grund af de høje afgifter.

De fleste husejere har efterhånden fået øjene op for at det godt kan betale sig at investere penge i ejendommen, når det angår energibesparelser. Man skal have nogle penge op af lommen, men hvis man har overskud til det, og tænker mere end bare 1 år frem, vil de fleste kunne se at det er en rigtig god forretning for dem. De fleste former for isolering tjener sig selv hjem, i løbet af bare få år, og derfor er det en af de bedste investeringer, man kan foretage sig som husejer.

Andre investeringer man kan foretage sig i sin ejendom som f. eks nyt køkken, bryggers eller bad, vil give underskud, selvom prisen på ejendommen stiger. Værdien af ejendommen vil aldrig stige lige så meget som det koster at få det lavet, og værdien på ejendommen stiger også ved efterisolering. Men i modsætning til isolering, vil en renovering ikke give dig besparelser på energiregningen. Faktisk er det ofte det modsatte der sker, fordi når du renoverer f.eks dit køkken, så får man også lavet en del nye elektriske ting, og de bruger alle sammen strøm. Måske bruger de nye elektriske påfund mindre i strøm, men til gengæld er der flere af dem.

Jeg har selv fået foretaget 3 forskellige former for efterisolering på mit hus, og jeg kan tydeligt se forskel på regningerne der kommer til mig. Jeg har lagt en del penge ud for det, men de kommer hjem igen med renter. Det første jeg fik lavet var en gulvisolering, da jeg var træt af at der altid var fodkoldt. Det problem har jeg bestemt ikke mere. Næste projekt var en facadeisolering, og der benyttede jeg samtidig muligheden til at få lavet en renovering af facaden. Der var ikke den store forskel i prisen, med eller uden renovering af facaden, da meget af arbejdet skulle gøres alligevel, ved isoleringen. Det sidste jeg har fået lavet, var en rørisolering. Det arbejde er stort set lige blevet færdigt, og jeg glæder mig meget til at se mine næste regninger.

Jeg kan kun anbefale dig af få lavet de nødvendige efterisoleringer, da det vil spare dig for mange penge i fremtiden, samtidig med at du gør noget for miljøet.